divendres, 16 d’abril del 2010

dilluns, 12 d’abril del 2010

Entrevista Montse Guich Flaps per un dia

El dissabte es va acoplar el telèfon a l'entrevista amb la Montse Guich i per això fem la transcripció al blog, per si us vareu perdre alguna part de l'entrevista.

HOT DANCE 80 (d'ara en endavant HD):

- S'està preparant una festa remember a la mítica discoteca Flaps de St. Andreu de la Barca, ens pots explicar una mica quina és la història i els orígens de com va nèixer aquest projecte de discoteca cap a meitat dels anys 80?



- Flaps, va ésser una discoteca ubicada a Sant Andreu de la Barca, provincia de Barcelona, que va començar a caminar a finals del 1984, on es va apostar desde el primer moment per impulsar una iniciativa diferent, única, va ésser un local que va arribar a ser més que una discoteca. Inclús producte d'aquesta originalitat única a la comarca, es va aconseguir atraure gent de Barcelona capital, tot i trobar-se a 20 kilòmetres.



L'origen del seu nom, ens arriba de la mà del Lluis i el Rafa Giralt, mentre s'estaven fent les obres per aixecar el que seria Flaps, la part de l'entrada formava un arc amb dos alerons, molt semblants als que tenen els avions al final de les ales principals. Així que com en anglès s'anomenen "Flaps", i era una paraula curta i fàcil de pronunciar per la gent, doncs va ser el nom escullit.



El Rafa Giralt, també m'explicava fa poquet, que arrel d'una visita al que era la discoteca Chic Molins, doncs van voler portar la idea i concepte de local a Sant Andreu de la Barca, que per aquells anys, no disposava de cap recinte d'oci pel jovent dels voltants. Van adquirir dues naus en lloguer, que havien d'edificar-se com a dues plantes, però finalment es va quedar en una sola.



L'ànima de Flaps, eren els deejays i rr.pp., que hi varen passar, els que donaven vida i forma a les tardes i nits de la comarca. Com a relacions públiques cal destacar la tasca que va portar a terme en Jaume Massip, peça clau en totes les festes i esdeveniments que allà dins es podien viure cada cap de setmana. Desde aquí també agrairli amb ell tota la passió posada durant tants anys.



I en quan al personal de cabina, sempre van ser pioners en portar a les sessions la música més actual, adelantaven les novetats que sonarien a totes les pistes de ball. Van donar a conèixer la música acid-house abans que ningú als clients de Flaps, arrel d'un viatge a Londres i fruit de molts esforços i treball.



Van tenir grans col·laboradors, com Fernando Martinez, "Fernandisco", molt reconegut en aquella època per ser locutor de Radio Barcelona, als 40 principals. JuanManuel Ortega i Tony Aguilar, també procedents de Radio Barcelona, el que ara s'anomena "Los 40". De Flaps van sortir molts dels disc-jockeys que després han tingut gran renom, alguns inclús actualment en actiu i d'altres havent ampliat els seus coneixements professionals a altres branques dins el mateix sector.



Flaps va ser cantera de noms tant importants com: Mike Platinas, Javier Ussía, Kako Dj, Ricky Soro, Jordi Carreras, Mikel Molina.....i molts altres més que hi varen passar.



HD

- Diguens quins eren els punts que feien que Flaps fos una discoteca que marcava la diferència amb l'oferta que hi havia en aquells moments?



- Bé, un dels fets diferencials era que de manera regular, s'hi oferien actuacions en directe dels millors artistes internacionals del moment. Brian Ice, Ice MC, Oh Well, Miko Mission, Silver Pozzoli, Radiorama, Alan Cook .... afegir-ne més??



- En quant als nacionals, podem parlar del BZN, banda de hip-hop moviment emergent per aquella dècada a la ciutat comtal. També per Flaps van passar els OBK, a la que va ser la seva PRIMERA ACTUACIÓ com a grup.



Un altre dels punts forts que tenia Flaps eren les festes de Carnaval i el Túnel del Terror. Eren dues cites ineludibles que no es podien deixar perdre. Es donaven premis a les millors disfresses de Carnestoltes. La festa del Terror, en canvi no tenia premis, però era tot un desplegament d'imaginació i creativitat, Es necessitàven moltes hores per decorar-ho tot, es contractaven a maquilladors professionals, els vestuaris eren de lo més terrorífic!!



També van ser un èxit total, els passis de models que s'organitzaven, el públic podia gaudir tant de les últimes tendències en moda, com veure desfilars a les models en banyadors i bikinis. Un altre cita eren els premis al "noi i noia Flaps" (chico y chica Flaps), premis molt esperats també.



HD

- A més del concepte de discoteca, que molt bé has explicat, el complexe de Flaps, també comprenia un estudi de grabació. Que ens pots explicar sobre el que s'hi "coïa" allà dins?



Efectivament, a l'any 1990, es va incorporar un nou element a Flaps, fins aquells moments anomenat Flaps Disco Show i que va passar a dir-se Flaps Music Factory amb la incorporació d'aquest estudi.



Era un nou estudi de gravació de so, equipat amb les últimes tecnologies digitals i informàtiques, i que representava el lloc ideal per realitzar produccions musicals dins l'àmbit nacional i internacional.



Els serveis que oferia incloien la gravació de Masters originals per producció discogràfica en els diferents formats que ja existien en aquella època: discs de vinil, cassettes, Compact Disc..... També oferia els serveis de grabació de jingles per radio, sintonies i publicitat per Radio i TV, producció propia de nous grups i cantants, i en l'apartat més especialitzat: remixos i versions de temes.



Dins els primers treballs realitzats en aquests estudis van ser la grabació y coproducció del LP "Pleno Efecto", i la grabació del maxisingle "Al Contado" del grup de rap barceloní BZN, la pre-producció del Remix de "Introspection" de THARA HUMARA, i nombrosos jingles i sintonies de publicitat per diverses emisores de radio.


Un dels treballs potser amb més ressó mediàtic, va ser el disc "Aquest any sí", que es va grabar a Flaps Studios, i els improvitzats cantants no eren altres que part d'aquell famòs "Dream Team" del Barça. Van posar la veu per aquest disc, Alexanco, Bakero, Txiki Beguiristain, Eusebio, Koeman i Laudrup, els quals es van desplaçar fins als estudis de Flaps Music Factory per grabar-ho.

HD
- I ara ens agradaria conèixer com surt la idea de tornar a ajuntar a l'equip de treballadors i fer una crida als que havien sigut clients de Flaps. D'on surgeix la iniciativa?

La iniciativa d'aquesta festa remember, surt d'una proposta que fan dues persones: Lis Cabello i Paqui Luque, que hem batejat com a autèntiques Flaps Girls. D'elles neix la idea de fer una sessió retrobament, una festa on es puguin tornar a veure de nou tots els que vàrem formar part, d'una de les millors discoteques del baix llobregat.

Es tracta d'obrir FLAPS per un día. A l'equip organitzatiu, hi ha gran part de la gent que formava l'equip professional de Flaps. Ens agradaria tornar a veure a la gent que alguna vegada va estar a FLAPS i va viure tot el que allà dins s'hi respirava. I si no hi vàreu estar mai, i tu, que ens estàs escoltant, vols viure el que va passar en aquest club, tothom hi està convidat. Encercleu la data al calendari: Dissabte 3 de juliol a partir de les 23:30h.

HD
- Com s'estructurarà l'horari i diferents dj's a cabina?

DEEJAYS de la festa FLAPS POR UN DIA.
De 23:30h fins 01:00h
Música de 1.984 fins 1.986 - DJS (Kako - Mike Platinas i Javier Ussia)

De 01:00h fins les 04:00h incloses lentes i actuació de la formació original del grup de ball POCKETS.
Música de 1.986 fins 1.994 -DJS (Jordi Carreras i Ricky Soro)

De 4:00h fins les 06:00h
Música de 1.994 fins 1996 DJ (Mikel Molina)

Tot plegat sota la direcció artística de Jordi Carreras Fm.

HD
- Que cal fer per apuntar-se a la festa?

Doncs per apuntar-se a la festa, hi ha dos events oberts a la xarxa social facebook. Fiesta Flaps 2010, Fiesta Remember Flaps. També hi ha un grup obert amb el nom de: yo estuve en Flaps, seguro ke tu tambien. De totes maneres, l'entrada és lliure i si hi ha algú que està escoltant i no disposa d'ordinador a casa ó bé no està dins facebook, no hi ha cap tipus de problema, només cal acostar-se el dia 3 de juliol a Flaps, i cap problema per entrar dins.

HD
- Que més ens pots afegir i avançar en quant al que ens trobarem dins la festa el dia 3 de juliol?


En aquells anys que va estar obert Flaps, la qualitat professional i humana anàven agafades de la mà.



No era una simple discoteca sino una discoteca d'apariència normal però que tenia un àura molt especial, aconseguida gràcies a l'equip que treballava en ella, començant pels propietaris, la familia Giralt, desde els encarregats de la porta, controlant l'entrada fins al personal de cabina, passant per guardarropia i barres, que vàren aconseguir entre tots marcar una època i prova d'això serà el que estem preparant amb tant de sentiment, per al proper 3 de Juliol



Volem que la gent s'emocioni, hi haurà temps per la nostàlgia, retrobaments amb gent que potser fa molts anys que no veiem, pur sentiment musical i el més important, tot preparat i cuida't fins al més petit detall perquè s'apropi al màxim a la realitat viscuda durant més de 12 anys dins de Flaps.



Hi haurà temps per ballar les "lentes", pràctica totalment desapareguda avui en dia en qualsevol discoteca actual, també podrem gaudir d'una actuació en directe del prestigiós grup de ball "Pockets" de Sant Feliu de Llobregat, amb tots els membres de la formació original. Hi haurà sorpreses que es desvetllaran a tots els que s'animin a venir el 3 de juliol a tornar a viure FLAPS .... per un dia.



Entre tots, us farem emocionar recordant lo fantàstica que va ser aquella etapa de les vostres vides, .... perquè.... Flaps forma part de la TEVA vida, i podràs escoltar la música que et va fer conèixer potser, al teu futur marit o esposa.



Gràcies a Flaps molts hem viscut la nostra juventut, amb la música com a punt d'unió, hem fet amics, hem conegut als primers amors, records, sensacions, ilusions i ara tenim ganes de tornar a viure aquesta part de les nostres vides que portem dins el cor. I tot plegat gràcies a la familia Giralt, que amb la seva col·laboració, ha aconseguit que avui estem apunt de tornar a reviure aquells moments.



Et farem venir molts records i dibuixarem un somriure a tothom que vingui a reviure aquells meravellosos anys, plens de música, llum i color. Hem conservat l'esperit de "Flaps" dins els nostres cors i ara us donem les gràcies compartint tot aquest sentiment amb aquesta festa de retrobament amb tots vosaltres. I per tu... que ha significat Flaps a la teva vida?



Us esperem a tots!! el 3 de juliol ..... torna FLAPS... per un dia.

POD - CAST

POD - CAST
Pq poguis escoltar els programes de ràdio

Llistat Cançons

Llistat Cançons

Ràdio SantVi

Logyk Dj Listen 2 my radio

Arxiu del blog

Cercar en aquest blog

Gold House Music

GironaVip

BeatSpain

Crack FM

Musik Makers

El Mallot de la Margot